Puhdasta vettä - SpaDealers

Vesihygienia on tärkeää!

Kylpyvedestä ei koskaan saa puhtaampaa ja turvallisempaa kuin miksi sen itse tekee. Puhtaan kylpyveden kannalta kaksi tärkeää tekijää ovat henkilökohtainen hygienia ja tehokas desinfiointi. Myös käytettävään veteen on syytä kiinnittää huomiota. Esimerkiksi järvivesi ja merivesi saattavat sisältää bakteereita ja leviä. Koska bakteerit viihtyvät hyvin lämpimässä kylpyvedessä, on varminta lisätä veteen bakteereja tappavaa ainetta ennen kylpemistä. Näin estät tehokkaasti bakteerien muodostumisen. Jos bakteereja kuitenkin on ehtinyt jo kehittyä, tarvitaan ainetta huomattavasti suurempi määrä niiden vaarattomaksi tekemiseen. Markkinoilla on useita merkkejä, mutta tärkeintä on käyttää juuri "oikeaa" lämpötilaa varten kehitettyjä tuotteita. Uima-altaita varten kehitetyt tuotteet eivät sovellu kylpytynnyreille ja päinvastoin.

HUOM! Jos suodatinta ei ole, suosittelemme, että vettä ei käytetä yhtä kertaa enempää. Ei kuitenkaan ole terveydelle haitallista kylpeä samassa vedessä useita kertoja, jos käytetään sopiva määrä klooria, mutta kylvyn jälkeen vesi tuskin näyttää kovin puhtaalta.

Hyvä henkilökohtainen hygienia ennen kylpemistä Muista, että henkilö joka ei ole pessyt itseään, huonontaa kylpyveden laatua 200 kertaa enemmän kuin peseytynyt henkilö. Aurinkovoidetta, ihovoidetta, saippuaa tms. aineita ei myöskään pidä tuoda veteen. Kylpyvesi pysyy parhaiten puhtaana siten, että jokainen kävijä kurinalaisesti peseytyy / käy suihkussa aina ennen altaaseen menoa.

Kylpeminen perinteisessä kylpytynnyrissä on suurelta osin puhdasta nautintoa siitäkin huolimatta, että se vaatii hieman työtä suunnittelun ja lämmittämisen muodossa. Monet käyttäjät valitettavasti unohtavat, että bakteereita voi esiintyä tai muodostua myös "puhtaassa" vedessä, ja ne viihtyvät erittäin hyvin kylpy-ystävällisessä lämpötilassa. Tehokas ja yksinkertainen keino suojautua bakteereilta on käyttää bakteereja tappavia aineita kuten esim. klooria. Markkinoilla on useita merkkejä, mutta tärkeintä on käyttää juuri "oikeaa" lämpötilaa varten kehitettyjä tuotteita. Uima-altaita varten kehitetyt tuotteet eivät sovellu kylpytynnyreille ja päinvastoin. Jos suodatinta ei ole, suosittelemme, että vettä ei käytetä yhtä kertaa enempää. Ei kuitenkaan ole terveydelle haitallista kylpeä samassa vedessä useita kertoja, jos käytetään sopiva määrä klooria, mutta kylvyn jälkeen vesi tuskin näyttää kovin puhtaalta.

Käytön jälkeen kylpytynnyrin vesi poistetaan.

Kylpytynnyri huuhdellaan puhtaalla raikkaalla vedellä. Jos vesi on seissyt kylpytynnyrissä pitkään, tynnyri on myös harjattava esim. mäntysaippualla. Muista puhdistaa myös istuinpenkkien alta. Jos sinulla on SpaDealersin kamiina, se on aina tyhjennettävä vedestä.

VAROITUS! Jos kemikaalien yhteydessä ei käytetä suodattamista, kylpyvesi on vaihdettava usein. Tyhjennä allas mieluiten jokaisen käyttökerran jälkeen ja huuhtele puhtaalla vedellä. Veden pitäminen kylpytynnyrissä vain tynnyrin tiiviyden varmistamiseksi on tuomittavaa, koska se saattaa synnyttää tynnyriin bakteeripesäkkeitä. Lämpöpuusta valmistettu kylpytynnyri ei kuivu samoin kuin tavallisesta puusta valmistettu eikä periaatteessa ole lainkaan herkkä kuivumiselle.

Tehokas desinfiointi - suodatinjärjestelmän ansiosta samaa kylpyvettä voidaan käyttää pidempään. Lähes yhtä tärkeää on kuitenkin käyttää myös bakteereja tappavia kemikaaleja kylpemisen kanssa samanaikaisesti. Suodattaminen poistaa vain epäpuhtauksia, ei bakteereja. Kaikki kylpijät tuovat mukanaan veteen suuret määrät mikro-organismeja, jotka ovat erilaisten bakteerien seoksia. Näitä sairauksia kehittäviä bakteereja tuhoat tehokkaasti esim. klooritableteilla. Käytä 1 klooritabletti ennen ja jälkeen kylvyn. Liika klooripitoisuus korottaa veden pH-arvoa ja antaa vedelle pistävän hajun ja voi pahimassa tapauksessa pehmentää mahdollisen sauma-aineen. Klooriarvo ei saa ylittää 1,5 ppm ja pH välillä 7,2 - 7,6. Bromine arvo ei saa ylittää 2,0 ppm ja pH välillä 7,2 - 7,8. Jos automaattisia annostelijoita (kelluvia ym.ym.) käytetään on ne säädettävä tarkasti että estetään väärä annostus. Noudata meidän ohjeissa olevia suosituksia.

5 helposti seurattavaa neuvoa vesihygieniasta huolehtimiseen sinulle, jonka kylpytynnyriin on asennettu suodatusjärjestelmä

 1. Peseydy aina ennen altaaseen menoa
 2. Käytä bakteereja tappavaa ainetta ennen kylpemistä ja sen jälkeen
 3. Tarkkaile ja säädä pH-arvoa tasaisin väliajoin
 4. Lisää 30 ml aktiivi happea kylpyveteen joka viikko
 5. Puhdista suodatinpatruuna usein ja varaa riittävästi suodatusaikaa


pH-arvo - vaikuttaa merkittävästi veden laatuun. Kylpyveden pH-arvon on oltava välillä 7.2-7.6 (kloorille) Arvo voidaan mitata esim. pH-liuskoilla ja sitä voidaan tarpeen mukaan madaltaa tai korottaa. Bromine arvo on oltava 7,2 - 7,8. välillä. OXYChock - klooriton aine veden hapettamiseen ja desinfiointiin. Käyttämällä 30 ml OXYChock’ia viikossa poistat vedestä bakteereja ja kemikaaleja, jotka ovat lakanneet toimimasta, sekä muuta orgaanista materiaalia. OXYChock’in ansiosta kemikaalit toimivat tehokkaammin, hajuhaitat vähenevät ja jopa kemikaaleista aiheutuva ihon ärsyyntyminen vähenee. Käyttö:
 1. 30 ml * joka viikko.
 2. 30 ml * jos kylpijöitä on ollut paljon.
 3. 30 ml * jos vesi on pahanhajuista.
* pumppujen on oltava käynnissä n. 20 minuuttia ja kannen ainakin puoliksi auki. Tarvittaessa käsittelyn voi uusia 30 minuutin välein.

Samean veden aiheuttamat ongelmat?

 1. Tunnista ensin ongelma: Johtuuko se saippuasta, öljystä, bakteereista vai kemiallisesta epätasapainosta?
 2. Valitse sopiva käsittely.
 3. Puhdista suodatinpatruunat ja lisää suodatusaikaa kunnes vesi on kirkasta.
 4. Lisää 30 ml OXYChock’ia 2 erässä, 30 minuutin välein, kannen ollessa ainakin puoliksi auki. Pidä huolta, että pumput ovat käynnissä.
 5. Ole kärsivällinen! Lähes poikkeuksetta vesi ei kirkastu ja puhdistu yhdessä yössä. Samean veden syy täytyy löytää ja poistaa. Lisäksi tarvitaan myös paljon suodatusaikaa.


Suosittelemme että suodatusjärjestelmän putkisto ja kytkennät puhdistetaan säännöllisesti. On olemassa aineita jotka ovat tarkoitettuja juuri tähän tarkoitukseen, suosittelemme että tämä tehdään samanaikaisesti vedenvaihdon yhteydessä. Pumppuja käytetään 10 minuutin ajan ennen veden tyhjennystä. HUOM! Suodatinpatruuna on poistettava ennen putkiston puhdistusaineen lisäystä.

HYVÄ TIETÄÄ! Jos vesi ei ole kirkasta (vaan sameaa), on syynä lähestulkoon aina huono suodatus. Joko suodatusjaksot ovat liian lyhyitä tai, kuten yleistä, suodatinpatruunat ovat likaiset eivätkä näin ollen pysty poistamaan epäpuhtauksia vedestä.

Suodatinpatruunat: Suodatinpatruunan tehtävä on poistaa likaa, hiekkaa, mineraaleja, fosfaatteja sekä kylpijöiden ja muiden kiinteiden aineiden hiukkasia vedestä. Valitettavasti jotkut unohtavat suodatinpatruunan puhdistuksen, joka on tärkeä osa hoito-suunnitelmaa. Lika kiinnittyy helposti suodatinpatruunoihin, jotka taas ovat täydellisiä itämisalustoja bakteereille.

Suodatinpatruunan puhdistus: Sen lisäksi, että suodatin pestään esim. hierovalla suihkulla, suodatinpatruuna on myös syväpuhdistettava. Vaikka suodatinpatruuna näyttäisikin puhtaalta, se on silti puhdistettava säännöllisesti. Mineraaleja ja muita vaikeasti havaittavia epäpuhtauksia tarttuu syvälle suodattimen kuituihin voiden näin ollen aiheuttaa ongelmia vesivirran kulkemiselle suodattimen läpi. On hyvä, jos sinulla on ylimääräinen suodatinpatruuna. Toinen suodatin voi tällöin olla syväpuhdistus- ja kuivatusprosessissa ja toinen asennettuna altaassasi. Syväpuhdistus kaksinkertaistaa suodatinpatruunan eliniän ja tehon.

Suodattimen puhdistus:

 1. Laita likainen suodatin ämpäriin, jossa on vettä, ja lisää esim. konetiskiainetta tai Filter Cleaner’ia.
 2. Anna suodattimen olla liuoksessa vähintään 12 tuntia.
 3. Ota suodatin pois liuoksesta ja huuhtele se sisä- ja ulkopuolelta puhtaaksi esim. vesiletkulla tai hierovalla suihkulla. Anna kuivua kunnolla. Suodattimen täytyy kuivua vähintään kaksi päivää ennen kuin se asennetaan takaisin altaaseen. Huom! Tämä on tärkeää huolimatta siitä mitä muut ohjeet suosittelevat.

Lue myös: PUHDASTA KYLPYVETTÄ 4-VAIHEISELLA MENETELMÄLLÄTILAA UUTISKIRJE

Täyttämällä sähköpostiosoitteeni vahvistan, että haluan vastaanottaa SpaDealersin uutiskirjeitä. Samalla hyväksyn, että SpaDealers käsittelee henkilötietojani tietosuojaselosteen mukaisesti voidakseen lähettää minulle markkinointimateriaalia. Lisätietoja