HT150 lämmitysaika - Spadealers

1100 litraisen kylpytynnyrin lämmitysaika Vilpra Wood -kamiinalla

bild

Kaavio esittää miten veden lämmitys Vilpra Wood -puukamiinalla toimii mallissamme HT150 prestige. 1100 vesilitran lämmittämiseen +6-asteisesta +37-asteiseksi kestää n. 3 tuntia. Kaavio osoittaa, että pinnalle nouseva vesi on pohjavettä lämpimämpää, ja tätä ilmiötä kutsumme "termosifoni"-periaatteeksi. Lämmin vesi nousee pintaan ja kylmä vesi vastaavasti vajoaa pohjaan. Tätä ilmiötä hyödyntämällä saadaan aikaan tehokas veden itsekiertokulku edellyttäen, että sisääntulo- ja ulosmenoputket on asetettu oikeille paikoilleen.

Vilpra Wood -lämmittimellä on erittäin hyvä hyötysuhde, mikä merkitsee myös huomattavasti vähäisempää puun kulutusta verrattuna kylpytynnyrin sisään asennettuihin kamiinoihin, joita käytettäessä paljon lämmöstä poistuu ulos suoraan savupiipusta. Veden epätasainen lämpötila on sisäänasennettujen kamiinoiden toinen ongelma, koska iso osa lämmöstä keskittyy itse kamiinan ympärille. Meidän Vilpra-kamiinalla varustettujen kylpytynnyreidemme suunnittelun lähtökohtana on veden tasainen ja nopea lämmitys.

Kommentteja kaavioon:

bild
Mittausarvot on yhdistetty graafisesti Excelissä ja kaavion neljä käyrää edustavat kukin omaa mittauskohtaansa. Punainen käyrä osoittaa lämpötilan yhdessä niistä kahdesta kohdasta, joista lämmin vesi virtaa ulos kylpytynnyristä. Tästä nähdään myös palamisen teho ja se miten tärkeää on täyttää kamiina puulla tasaisesti. Huippujen ja pohjien välinen ero sekä puun laatu vaikuttavat ratkaisevasti kokonaislämmitysaikaan.
Vihreä käyrä osoittaa lämpötilan toisessa kohdassa, josta lämmin vesi virtaa ulos tynnyristä.
Sininen käyrä edustaa lämpötilaa 20 cm vedenpinnan alapuolella.
Veden pohjalämpötila ilmenee keltaisesta käyrästä.

Kamiinan teho

bild
TILAA UUTISKIRJE

Täyttämällä sähköpostiosoitteeni vahvistan, että haluan vastaanottaa SpaDealersin uutiskirjeitä. Samalla hyväksyn, että SpaDealers käsittelee henkilötietojani tietosuojaselosteen mukaisesti voidakseen lähettää minulle markkinointimateriaalia. Lisätietoja