Kylpytynnyri tai ulkoporeallas - ALUSTA JA ASENNUSVAIHTOEHTOJA

ALUSTA, SIJOITUSVAIHTOEHTO KYLPYTYNNYRILLE JA ULKOPOREALTAALLE

Ulos asennettava kylpytynnyri tai poreallas voidaan sijoittaa minne tahansa - se sopii jopa taajama-alueelle. Alustan on oltava vakaa, esim. puurakenteinen, valettu tai tiivistetty sorapeti. Kylpytynnyriä tai ulkoporeallasta ei saa asentaa suoraan nurmelle.


Kivi- tai valulaatta


Puualusta


Tiivistetty sorapeti

Nurmi


Ulkokylvyn terassiin asennus on yhä suositumpaa.

Upottaminen on hyvä tehdä niin että kylpyyn kulku on mahdollisimman mukavaa. Kylpy on hyvä asentaa niin etää reuna jää 30 - 40 cm terassin yläpuolelle. Terassin kanssa samalle tasolle upotettu kylpy muistuttaa kaivoa ja vaatii tikapuut kulkua varten. Muista myös että tyhjennys on otettava huomioon asennuspaikkaa valittaessa.

HUOM! Jos kylpy upotetaan esim. terassiin on rakennelma tehtävä niin että kylvyn ympäriltä on aina vapaasti päästävä suorittamaan mahdollisia huoltotoimenpiteteitä niin että huoltoluukut on voitava poistaa ongelmitta.

Terassiin upotettu ulkokylpy. Kulku on mukava jos kylpyä ei upoteta liian syvälle. Kamiina putkituksineen on terassin ulkopuolella.Eristetty ulkokylpy jonka rappu on yhdistetty terassiin.Ulkokylpy voidan myös asentaa terassille mukana seuraavan rappusen ansiosta.