BactiSafe - Spadealers

BactiSafe Compact UVC

Bakteeriton UV-C:llä

Kun haluat vieläkin tehokkaampaa vedenkäsittelyä ja samalla vähentää kemikaalien käyttöä, valitse UV-C -vedenpuhdistajamme. Se liitetään suodattimen jälkeen ja koostuu putkesta, jonka läpi kulkee tietty määrä vettä tietyssä ajassa. Putken sisällä on valonlähde, joka luovuttaa näkyvää valoa lyhyempiaaltoista elektromagneettista säteilyä (UV-säteilyä). Aallonpituudet jaetaan kolmeen eri luokkaan UV-A pitkä (320-400 nm), UV-B keski (280-320 nm), UV-C lyhyt (100-320 nm). 253,7 nanometrin (UV-C ) aallonpituudella valo tunkeutuu soluseinien läpi bakteereihin, viruksiin ja muihin mikro-organismeihin, jolloin niiden DNA, tai viruksen ollessa kyseessä RNA, muuttuvat. Tämä prosessi aktivoi solut niin, että ne eivät enää voi lisääntyä, ja näin aktivoitunut solu on käytännössä eliminoitu. Metodia on pitkään käytetty mm. vesi- ja ruokateollisuudessa erityisesti siksi, että se on nopea, tehokas ja taloudellinen.

Merkittävä etu siitä, että useimmat lampun ohittavat bakteerit vedessä eliminoidaan UV-säteilyllä, on tarvittavien kemikaalien väheneminen 70%:iin. Kloorille voi myös allergisoitua, ja oireina voi tällöin ilmetä ihon- ja silmien ärsytystä. Tämä riski vähenee merkittävästi BactiSafe UV-C:n ansiosta, ja kemikaalien ostokustannukset pysyvät pienempinä. Prosessin aikana ei erity mitään käyttäjän terveydelle mahdollisesti vahingollisiaaineita.


UV-C -lampun elinikä on n. 6000 tuntia tai 1-2 vuotta riippuen kylvyn käytöstä. Lampu on 12W.

BactiSafe UV-C:n käytön etuja

5 helppoa neuvoa miten hoidat vesihygienian jos sinulla on suodatusjärjestelmä

  1. Peseydy aina ennen altaaseen menoa
  2. Käytä bakteereja tappavaa ainetta ennen kylpemistä ja sen jälkeen
  3. Tarkkaile ja säädä pH-arvoa tasaisin väliajoin
  4. Hapeta vesi viikottain
  5. Puhdista suodatinpatruuna usein ja varaa riittävästi suodatusaikaa

Näin toimii BactiSafe
Kuva osoittaa miten UV-lampun ultraviolettisäteet vaikuttavat bakteereihin ja mikro-organismeihin vedessä, jonka kiertopumppu kuljettaa "sterilisointikammion" läpi. Useimmat bakteerit voidaan näin tehokkaasti eliminoida ja esim. tarve käyttää kemikaaleja vähenee.

VaraosatHaluan tietää enemmän Bactisafeista