Ostamassa kylpytynnyriä / Tässä löytyy vastaukset siitä mitä sinun pitää miettiä kun valitset kylpytynnyrinc - Spadealers

Vastauksia yleisemmin esitettyihin kysymyksiin

Markkinoilla on nykyään tarjolla laaja valikoima kylpytynnyreitä ja ulkokylpylöitä – kaikkea puusta valmistetuista yksinkertaisista ja edullisista kylpytynnyreistä ylellisiin hierontatoiminnoilla varustettuihin spa-kylpyihin. Hintaluokat vaihtelevat 1000 eurosta yli 20000 euroon. Jotta tulevasta investoinnista saisi maksimaalisen hyödyn, kannattaa ennen hankintapäätöstä pohtia tiettyjä asioita.
Olemme SpaDealersissa listanneet rehellisiä vastauksia yleisempiin kysymyksiin, joita kylpytynnyriä tai ulkokylpylää valittaessa on esitetty. Kaikkien tärkeintä on ennen ostopäätöstä miettiä nimenomaan sinun tarvettasi / teidän tarvettanne.
 1. Hanki kylpytynnyri oman käyttötarpeesi mukaan
 2. Mikä materiaali?
 3. Kylpytynnyrin koko?
 4. Mikä lämmitysmenetelmä?
 5. Aiotko käyttää kylpytynnyriä usein ja vuoden ympäri?
 6. Käytä kuivaa polttopuuta
 7. Lämmitykseen tarvittava aika?
 8. Kuinka suuret lämmityskustannukset?
 9. Voidaanko ulkopuolisella kaminalla varustettua kylpytynnyriä käyttää talvella?
 10. Voiko samassa vedessä kylpeä monta kertaa?
 11. Miksi valita tuote juuri SpaDealersilta?

Kaasukamiina 24 kW

Hanki kylpytynnyri oman käyttötarpeesi mukaan

Hanki kylpytynnyri oman käyttötarpeesi mukaan

Mieti montako henkilöä kylpytynnyriä tulee käyttämään ja kuinka usein. Mikäli tynnyriä käytetään melko harvoin, korkeintaan 1-2 kertaa vikossa, puukaminalla varustettu malli on hyvä ja taloudellinen vaihtoehto. Toinen kätevä valinta on kaasukamina.

Mikä materiaali?

 • Käytämme korkealuokkaista lämpökäsiteltyä mäntyä. Saatavissa myös sisäpinta muovitettuna.
 • Lämpökäsitellyn männyn merkittävänä etuna on, että materiaali ei liiku eikä halkea tai aiheuta vuotoja päinvastoin kuin esimerkiksi kuusi ja lehtikuusi.
 • Lisäksi valikoimaamme kuuluvat uudet ja yhä suositummat polyeteenimuovista valmistetut tynnyrit.

Muovimateriaaleina SpaDealers käyttää polyeteeniä ja akryyliä.

 • Polyeteeni on kestävä, yksivärinen tai marmorikuvioinen muovi, jota käytetään laajasti muovipusseista kookkaisiin muovikontteihin. Materiaali sopii mainiosti myös kylpytynnyreihin.

 • Akryyli on materiaali, jota useimmat paljujen valmistajat käyttävät. Akryylipinnan tausta vahvistetaan lasikuidulla. Akryyliä on saatavissa useissa eri väreissä; kaikkea yksivärisestä monenkirjavaan. Akryylipinta kestää pyyhkimistä ja on helppo pitää puhtaana. Vaihtoehdoista akryyli on ”ylellisin” mutta myös kallein.

Kaikista muoveista voidaan yleisesti todeta, että design ja materiaalin paksuus määrittävät tuotteen vakauden. Ohuempi materiaali on valmistuskustannuksiltaan edullisempaa, mutta vaikuttaa negatiivisesti tuotteen kestävyyteen.

Kylpytynnyrin koko?

Useimmiten tavalliselle perheelle riittävä kylpytynnyrin läpimitta on noin 150-170 cm. Ulkopuolelle asennetun kaminan ansiosta kylpytynnyriin mahtuu 4-6 kylpijää. Ennen ostopäätöstä on hyvä muistaa myös, että tilavampi tynnyri tarvitsee enemmän vettä ja vaatii enemmän aikaa lämmittämiseen.

Mikä lämmitysmenetelmä?

Lämmitysvaihtoehdoiksi SpaDealers tarjoaa puun, kaasun tai sähkön. Puu ja sähkö voidaan yhdistää, samoin kuin kaasu ja sähkö.
 • Kaasun käyttö on kätevää ja nopeaa. Sähkönkin käyttö on miellyttävää, mutta sitä suositellaan erityisesti ylläpitolämmitykseen ja suodattimella varustettujen eristettyjen mallien lämmittämiseen. Molempia suositellaan tiiviisti rakennetuille alueille.
 • Puulämmitteinen kylpytynnyri on ympäristöystävällinen valinta. Puulämmitystä on kuitenkin saatettu rajoittaa aluekohtaisesti ja joillakin asutusalueilla.

Puu

MUOVINEN KYLPYTYNNYRI, FINNTUB POLY 25 KW PIONEER


MUOVINEN KYLPYTYNNYRI, FINNTUB POLY 25 KW PIONEER

Kaasu

CITY-PALJU - ARCTIC 24 KW KAASUKAMIINA, GREY MARBLE

CITY-PALJU - ARCTIC 24 KW KAASUKAMIINA, GREY MARBLE

Sähkö

ERISTETTY ULKOPOREALLAS, TOPSPA XS POLY, GREY MARBLE

ERISTETTY ULKOPOREALLAS, TOPSPA XS POLY, GREY MARBLE

Aiotko käyttää kylpytynnyriä usein ja vuoden ympäri?

Harkitse silloin eristettyä mallia, joka on varustettu suodattimella ja sähkölämmityksellä. Hankintana se on hintavampi, mutta sitä tuskin kadut mikäli arvostat mukavuutta ja kylpyä, joka on aina käyttövalmiina. Mallimme ovat saatavissa myös sähkö / kamina -lämmitysyhdistelmällä.

Me rakennamme TopSpa XS näin!


Lämmitykseen tarvittava aika?

 • Kylpytynnyrin veden lämmittämisen kesto riippuu aloitus- ja lopetuslämpötilasta, vesimäärästä, lämmönlähteen todellisesta tehosta ja siitä kuinka / millä sytytetään.
 • Yleisenä sääntönä voidaan pitää, että 1000 vesilitran lämmittäminen 5°C:sta 37°C:een vaatii energiaa noin 40 kWh (ilman lämmönhukkaa). Lämmönlähde, jonka todellinen teho on 20 kW, vaatii aikaa 2 tuntia. Näin ollen 2000 vesilitran lämmittämiseen tarvitaan tupla-aika ja noin 2,5 tuntia (1,2 x 2) 1200 litran lämmittämiseen.
 • Esimerkki: kun lämmönlähteenä on kaasu (nimellisteho 24 kW), 1000 litraa lämpenee noin 15 astetta tunnissa.

Tehokas eristys nopeuttaa kylpytynnyrin lämmittämistä – ja säilyttää lämpötilan pidempään lämmityksen päätyttyä!


KÄYTÄ KUIVAA POLTTOPUUTA!

Vilpra kamiina on optimoitu antamaan hyvän energiatoton kun kuivaa puuta käytetään polttoaineena. Tämä myös johtaa pieneen puunkulutukseen. Kamiinaa ei pysty vertaamaan sellaisiin kamiinoihin joiden fokus on korkea teho ilman ottamatta huomioon käyttöastetta. että Vilpra kamiina toimisi hyvin vaaditaan että puutavara on oltava kuivaa. Tämä mainitaan myös ohjeissa. Tämä ilmenee myös kamiinan ohjeessa. Puutavara joka sisältää runsaasti kosteutta aiheuttaa huonon vedon ja palaa huonosti. Kostus voi myös alkaa valumaan ulos kamiinan etureunassa. Jo yksikin lämmitys senkaltaisella puulla voi aiheuttaa kerrostumia kamiinan sisäpinnalle joka taas aiheuttaa sen että lämmitysaika pitenee. Jos pintaa ei puhdisteta tulee kerrostuma kasvamaan ja huonontaa tehoa ja pidentää lämmitysaikaa huomattavasti. Kuvat alempana näyttää miltä se voi alkaa näyttämään.
Vilpra kamiina Vilpra kamiina Vilpra kamiina

Kuinka suuret lämmityskustannukset?

 • Monet omaa polttopuuta käyttävät pitävät puuta ilmaisena, kun taas monilla muilla on siitä poikkeavat käsitykset. Oman puun ”hinnoittelu” on jokaisen oma asia, mutta 1000 vesilitran lämmittämiseen lasketaan tarvittavan koivupuuta 20 kg.
 • Kaasun hinta voi vaihdella melkoisesti, mutta sen kilohinta kesäaikaan on noin 2 €. Meidän 24 kW -tehoisen kaasukaminamme kaasunkulutus on 1,6 kg / t. Koska 1200 litran lämmittämiseen 5-asteisesta vedestä 37-asteiseen kuluu aikaa 2,5 tuntia, kaasunkulutus on noin 4 kg ja kulut 8 €.
 • Sähkölämmitys maksaa noin 6 €, ja eristettyjen malliemme ylläpitolämmitys ja suodattaminen maksaa noin 50 senttiä vuorokaudessa.


Voidaanko ulkopuolisella kaminalla varustettua kylpytynnyriä käyttää talvella?

On tärkeää ottaa huomioon, että vedenkierto lakkaa, kun puu on palanut loppuun, ja liikkumaton vesi jäätyy miinuslämpötiloissa. Näin tapahtuu riippumatta tuotteesta ja siitä onko malli eristetty vai ei. Jopa ennen lämmityksen aloittamista, kylpytynnyriä vedellä täytettäessä, saattaa vesi jäätyä kylmässä putkessa ja kaminassa. Kamina on suojattava, jos vesi kylmällä säällä jätetään käytön jälkeen tynnyriin. Suojaus voidaan toteuttaa eri tavoin:
 • Sulje vedenkulku kaminaan sisältäpäin, jolloin tyhjennys vedestä voidaan tehdä ilman itse tynnyrin tyhjentämistä.
 • Kaminan eristäminen ja lisälämpö.
 • Pumpulla toimiva vedenkierto.
 • Sähkökäyttöinen termostaatilla varustettu jäätymisvahti asennetaan kaminan sisään.

Voiko samassa vedessä kylpeä monta kertaa?

Mikäli suodatinta yhdessä kemikaalien kanssa ei käytetä, suosittelemme vaihtamaan veden usein. Tyhjennä vesi mieluiten joka kylvyn jälkeen ja huuhtele tynnyri puhtaalla vedellä.
 • Suodattaminen puhdistaa veden, mutta ei suojaa bakteereilta.
 • Suosittelemme kemikaaleja käytettäviksi aina – jopa silloin, kun tynnyrissä on suodatin. Valittavanasi on monia erilaisia bakteeriatappavia aineita. Aktiivihappo on suosittua, samoin kloori.
 • Jotta suodatus voisi toimia, on toimitukseen kuuluvat osat asennettava oikein ja rakenteessa on olta sekä pohja- että pintavedenpuhdistaja.
 • Ota huomioon myös se, että perinteiset suodatusjärjestelmät ovat herkkiä kylmyydelle elleivät ne ole osa eristettyä järjestelmää.
 • Valikoimaamme kuuluu erilaisia suodatusjärjestelmiä, myös talvikäyttöön. Löydät ne kohdasta ”Suodattaminen”.

Miksi valita tuote juuri SpaDealersilta?

 • Siksi, että meillä on täysi valvonta markkinoimiimme tuotteisiin. Yrityksellämme on 10 vuoden kokemus tuotteidemme rakennesuunnittelusta, tuotekehityksestä, valmistuksesta ja testauksesta. Kehitämme jatkuvasti konseptiamme, sopeudumme markkinoihin ja meillä on laaja valikoima, joka perustuu asiakkaidemme erilaisiin toiveisiin.
 • Sloganimme ”Where Quality and Service Meet” kertoo omaa kieltään kunnianhimostamme.

TILAA UUTISKIRJE

Täyttämällä sähköpostiosoitteeni vahvistan, että haluan vastaanottaa SpaDealersin uutiskirjeitä. Samalla hyväksyn, että SpaDealers käsittelee henkilötietojani tietosuojaselosteen mukaisesti voidakseen lähettää minulle markkinointimateriaalia. Lisätietoja