s

Vesihygienia on tärkeää!

Mikään vesi ei tule puhtaammaksi eikä hygieenisemmäksi kun minkälaiseksi sen itse tekee. Vaikka vesi näyttäisi puhtaalta ja raikkaalta niin se voi sisältää bakteereja. Suodatus poistaa hiukkaset mutta sillä ei ole suoranaista vaikutusta ehkäisemään bakteerien muodostumista tai poistaa niitä.Ota tämän takia tavaksi aina käyttää bakteereja tappavaa ainetta siinä vedessä jossa kylvet. Riippumatta siitä mistä materiaalista kylpy on valmistettu.

Tärkeätä! Jos sinulla on tarkoitus pitää altaassa samaa vettä pitkään niin se on tärkeätä että vedessä on oikea Ph arvo muuten kloorilla ja suodatuksella ei ole suurempaa vaikutusta.

HUOM! Jos suodatinta ei ole, suosittelemme, että vettä ei käytetä yhtä kertaa enempää. Ei kuitenkaan ole terveydelle haitallista kylpeä samassa vedessä useita kertoja, jos käytetään sopiva määrä klooria, mutta kylvyn jälkeen vesi tuskin näyttää kovin puhtaalta.

Hyvä henkilökohtainen hygienia ennen kylpemistä Muista, että henkilö joka ei ole pessyt itseään, huonontaa kylpyveden laatua 200 kertaa enemmän kuin peseytynyt henkilö. Aurinkovoidetta, ihovoidetta, saippuaa tms. aineita ei myöskään pidä tuoda veteen. Kylpyvesi pysyy parhaiten puhtaana siten, että jokainen kävijä kurinalaisesti peseytyy / käy suihkussa aina ennen altaaseen menoa.

Kylpeminen perinteisessä kylpytynnyrissä on suurelta osin puhdasta nautintoa siitäkin huolimatta, että se vaatii hieman työtä suunnittelun ja lämmittämisen muodossa. Monet käyttäjät valitettavasti unohtavat, että bakteereita voi esiintyä tai muodostua myös "puhtaassa" vedessä, ja ne viihtyvät erittäin hyvin kylpy-ystävällisessä lämpötilassa. Tehokas ja yksinkertainen keino suojautua bakteereilta on käyttää bakteereja tappavia aineita kuten esim. klooria. Markkinoilla on useita merkkejä, mutta tärkeintä on käyttää juuri "oikeaa" lämpötilaa varten kehitettyjä tuotteita. Uima-altaita varten kehitetyt tuotteet eivät sovellu kylpytynnyreille ja päinvastoin. Jos suodatinta ei ole, suosittelemme, että vettä ei käytetä yhtä kertaa enempää. Ei kuitenkaan ole terveydelle haitallista kylpeä samassa vedessä useita kertoja, jos käytetään sopiva määrä klooria, mutta kylvyn jälkeen vesi tuskin näyttää kovin puhtaalta.

Käytön jälkeen kylpytynnyrin vesi poistetaan.

Kylpytynnyri huuhdellaan puhtaalla raikkaalla vedellä. Jos vesi on seissyt kylpytynnyrissä pitkään, tynnyri on myös harjattava esim. mäntysaippualla. Muista puhdistaa myös istuinpenkkien alta. Jos sinulla on SpaDealersin puukamiina, se on aina tyhjennettävä vedestä avaamalla musta juoksutustulppa. Kaasukamiina tyhjenee sitten itsestään ja vesi valuu pois alemman putken kautta.

Tehokas desinfiointi - suodatinjärjestelmän ansiosta samaa kylpyvettä voidaan käyttää pidempään. Lähes yhtä tärkeää on kuitenkin käyttää myös bakteereja tappavia kemikaaleja kylpemisen kanssa samanaikaisesti. Suodattaminen poistaa vain epäpuhtauksia, ei bakteereja. Kaikki kylpijät tuovat mukanaan veteen suuret määrät mikro-organismeja, jotka ovat erilaisten bakteerien seoksia. Näitä sairauksia kehittäviä bakteereja tuhoat tehokkaasti SpaCare SunWac 9 -klooritableteilla. Käytä 1 klooritabletti ennen ja jälkeen kylvyn - älä annostele koskaa kahta tablettia enempää kerralla. Liika klooripitoisuus korottaa veden pH-arvoa ja antaa vedelle pistävän hajun ja voi pahimassa tapauksessa pehmentää mahdollisen sauma-aineen. Klooriarvo ei saa ylittää 1,5 ppm ja pH välillä 7,2 - 7,6. Bromine arvo ei saa ylittää 2,0 ppm ja pH välillä 7,2 - 7,8. Jos automaattisia annostelijoita (kelluvia ym.ym.) käytetään on ne säädettävä tarkasti että estetään väärä annostus. Noudata meidän ohjeissa olevia suosituksia.

Suodatus

Miellyttävä keino päästä kylpemään puhtaaseen ja lämpimään veteen aina silloin, kun itse haluat, on käyttää meidän suodatusjärjestelmäämme liitännöin, jotka on kehitetty "Puhdasta vettä" -konseptin periaatteiden mukaisesti. Suodattimen tehtävänä on pyydystää hiukkasia ja sakkautumia, ja tehokkaan suodattamisen varmistamiseksi suodatin imee vettä sekä pinnalta että pohjasta. Puhdistunut vesi pumpataan takaisin pohjaan pintaveden imemishohdan vastakkaiselta puolelta. Näin kaikki vesi kulkeutuu suodattimen kautta, mikä onkin erittäin tärkeää. Varmista siis, että valitsemasi suodatusjärjestelmä todellakin toimii nimensä mukaisesti.

Suodattaminen poistaa vain epäpuhtauksia, ei bakteereja. Kaikki kylpijät tuovat mukanaan veteen suuret määrät mikro-organismeja, jotka ovat erilaisten bakteerien seoksia. Näitä sairauksia kehittäviä bakteereja tuhoat tehokkaasti klooritableteilla.

VAROITUS!

Jos kemikaalien yhteydessä ei käytetä suodattamista, kylpyvesi on vaihdettava usein. Tyhjennä allas mieluiten jokaisen käyttökerran jälkeen ja huuhtele puhtaalla vedellä. Veden pitäminen kylpytynnyrissä vain tynnyrin tiiviyden varmistamiseksi on tuomittavaa, koska se saattaa synnyttää tynnyriin bakteeripesäkkeitä. Lämpöpuusta valmistettu kylpytynnyri ei kuivu samoin kuin tavallisesta puusta valmistettu eikä periaatteessa ole lainkaan herkkä kuivumiselle.


Vesi imetään pohjan ulosimun (1) ja pintavedenpuhdistimen (2) kautta ennen sen kulkua suodattimen läpi. Epäpuhtaudet jäävät suodattimeen, ja puhdas vesi johdetaan pumpun avulla takaisin kylpyyn missä se sekoittuu ja puhdistuu uudelleen niin kauan kuin kiertopumppu on käynnissä. Kaikki vesi kulkee suodattimen läpi useita kertoja tunnissa ja puhdistuu tehokkaasti.

5 helposti seurattavaa neuvoa vesihygieniasta huolehtimiseen sinulle, jonka kylpytynnyriin on asennettu suodatusjärjestelmä

 1. Peseydy aina ennen altaaseen menoa
 2. Käytä bakteereja tappavaa ainetta ennen kylpemistä ja sen jälkeen
 3. Tarkkaile ja säädä pH-arvoa tasaisin väliajoin
 4. 4. Lisää 30 ml aktiivi happea kylpyveteen joka viikko
 5. Puhdista suodatinpatruuna usein ja varaa riittävästi suodatusaikaa


pH-arvo - vaikuttaa merkittävästi veden laatuun. Kylpyveden pH-arvon on oltava välillä 7.2-7.6 (kloorille) Arvo voidaan mitata esim. pH-liuskoilla ja sitä voidaan tarpeen mukaan madaltaa tai korottaa. Bromine arvo on oltava 7,2 - 7,8. välillä.

OXYChock - klooriton aine veden hapettamiseen ja desinfiointiin. Käyttämällä 30 ml OXYChock’ia viikossa poistat vedestä bakteereja ja kemikaaleja, jotka ovat lakanneet toimimasta, sekä muuta orgaanista materiaalia. OXYChock’in ansiosta kemikaalit toimivat tehokkaammin, hajuhaitat vähenevät ja jopa kemikaaleista aiheutuva ihon ärsyyntyminen vähenee.

Käyttö:
 1. 30 ml * joka viikko.
 2. 30 ml * jos kylpijöitä on ollut paljon.
 3. 30 ml * jos vesi on pahanhajuista.
* pumppujen on oltava käynnissä n. 20 minuuttia ja kannen ainakin puoliksi auki. Tarvittaessa käsittelyn voi uusia 30 minuutin välein.

Samean veden aiheuttamat ongelmat?
 1. Tunnista ensin ongelma: Johtuuko se saippuasta, öljystä, bakteereista vai kemiallisesta epätasapainosta?
 2. Valitse sopiva käsittely.
 3. Puhdista suodatinpatruunat ja lisää suodatusaikaa kunnes vesi on kirkasta.
 4. Lisää 30 ml OXYChock'ia 2 erässä, 30 minuutin välein, kannen ollessa ainakin puoliksi auki. Pidä huolta, että pumput ovat käynnissä.
 5. Ole kärsivällinen! Lähes poikkeuksetta vesi ei kirkastu ja puhdistu yhdessä yössä. Samean veden syy täytyy löytää ja poistaa. Lisäksi tarvitaan myös paljon suodatusaikaa.


Suosittelemme että suodatusjärjestelmän putkisto ja kytkennät puhdistetaan säännöllisesti. On olemassa aineita (Esim. Pipe Cleaner SpaCare jota SpaDealers ei myy) jotka ovat tarkoitettuja juuri tähän tarkoitukseen, suosittelemme että tämä tehdään samanaikaisesti vedenvaihdon yhteydessä. Pumppuja käytetään 10 minuutin ajan ennen veden tyhjennystä. HUOM! Suodatinpatruuna on poistettava ennen putkiston puhdistusaineen lisäystä.

SpaDealers